29 November 2006

Gruppo F inbox: Nina Östman
Hommage á Bacon 1,2 & 3

"Djuren är åtminstone mänskliga" - Christopher Marlowe

"Jag trodde länge, säkert i likhet med många andra, att tidelag var en historisk företeelse som människan lämnat bakom sig. Att det också förekommer idag har överraskat mig. Sex med djur var den största skammen och rädslan för smitta var under århundraden utbredd i svenska jordbruksbygder. Att pojkar och äldre män blev avrättade och att de kor, kvigor och ston de utnyttjat samtidigt avlivades, kan vi utläsa av samtida dokument och nutida forskning. Ocensurerat djursex kan hittas på Internet där hästar, hundar, kor, katter och till och med marsvin bjuds ut som sexobjekt. På nätet har djuren fått en roll i sexindustrin världen över. Historiska fakta visar att det inte var så stor skillnad mellan då och nu. Människan förvånar och svensk lagstiftning saknar motstycke i Europa. Endast Sverige och ett land till har inget lagstiftat skydd."
Ur artikeln "En kvigas berättelse" - Om lagen, tiden och tidelagen, av Nina Östman, från boken "Här är Platsen" från Hälsinge Akademi. Utkommer den 8 december 2006.

1 comment:

Anonymous said...

Well, what can one say? The previous punishment level seems a bit harsh, but I firmly believe in consent being part of "the act". Animals have difficulty expressing that, to put it mildly, so of course it should be punishable! (Absurd thought otherwise)
/Christian (previous vegetarian)